Verhuur verticuteermachine

Als u elk tuinseizoen wilt genieten van een mooie grasmat, dan dient het gazon elk voorjaar geverticuteerd worden, waardoor het mos uit uw gazon verwijderd wordt. Licht, lucht, voedingsstoffen en water kunnen het gras en de wortels dan weer bereiken. Een goede machine is hiervoor onmisbaar.

Voor het onderhoud van uw gras verticuteert De Tuinruimer uw gazon. Met een verticuteermachine wordt de grond los gemaakt en worden mos en dood gras verwijderd, wat de groei van het gras bevorderd. 

 

In iedere grasmat komt mos voor. De hoeveelheid mos is afhankelijk van de ligging van het gazon en hoe het wordt onderhouden . Wanneer er teveel mos tussen het gras komt, dan wordt het gras langzamerhand verdrukt. Het gras krijgt hierdoor onvoldoende ruimte om te groeien. In het voorjaar is er veel mos in het gazon aanwezig. Dit is daarom de beste periode om het gazon flink onder handen te nemen. De weg naar een mooi gazon begint met een goede verticuteerbeurt. Is uw gazon, door welke omstandigheden dan ook, erg gevoelig voor mosvorming? Dan adviseren wij u een tweede verticuteerbeurt in het najaar.

Voor kleinere oppervlakten verhuren wij een  windsingelhandverticuteermachine, met een 5,5 pk benzine motor en een werkbreedte van 50/60cm. Voor grotere oppervlakten een  verticuteermachine voor achter de tractor met een werkbreedte van 200cm.

De verticuteermachines zijn in hoogte verstelbaar en worden bediend door gekwalificeerde medewerkers.

Voor een prijsopgave neemt u contact op met Jan Platje. Telefoon 06 – 4661 8881

tuin wimDe hoofdfunctie van een verticuteermachine is het verwijderen van mos uit een gazon. D.m.v. een groot wiel met scherpe tanden of messen wordt de grasmat grondig schoongemaakt en ontdaan van de enorme vilt laag van mos die vaak in de grasmat aanwezig is. Naast het verwijderen van mos wordt door de ronddraaiende tanden ook de grasmat en de grond open gemaakt. Er ontstaan “gaten” in de vaak dichte grasmat en aangedrukte grond. Door deze gaten kan er weer licht, lucht en water doordringen in de aarde. En dit zijn alle drie onmisbare factoren voor een mooi en gezond gazon. Als de verticuteerbeurt achter de rug is, dan is uw gras meer bruin dan groen. Maar geen nood. Binnen de kortste keren, uiteraard mede afhankelijk van de groeiomstandigheden, kunt u weer genieten van een prachtige groene grasmat.