Beplanting

Het hele jaar door een boeiende tuin

WP_20131013_002Het is belangrijk dat er het hele jaar door iets te beleven is in de tuin. Dit hoeft niet te betekenen dat er altijd iets bloeit. Dit kan onder andere worden gerealiseerd met mooie structuren van bijvoorbeeld taxus- en buxusvormen. Ook het gebruik van groenblijvende beplanting kan een tuin interessant houden in de winter. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van ideeën.

Beplanting

Welke beplanting in uw tuin gebruikt kan worden is van een aantal belangrijke factoren afhankelijk, zoals de structuur van de bodem en de ligging van de tuin. Het is belangrijk dat de beplanting bij het ontwerp past en dat u het mooi vindt. Heeft u voorkeur voor aanleg 3bepaalde kleuren of bloemen? Wilt u graag een natuurlijke tuin met veel vogels, insecten en/of vlinders… alles is mogelijk!

Door planten te kiezen die passen bij de grondsoort en de hoeveelheid zon krijgt u sterke, gezonde planten die minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Planten zullen niet gedijen als ze op de verkeerde plek worden gezet. In overleg met u kiezen we de planten. HIerbij houden we rekening met:

  • de ligging van de tuin (zon/schaduw/wind)
  • de grondsoort (klei/zand, vochtig/droog)
  • de maten van de tuin (omvang en de vorm)

Bomen en struiken geven variatie in de beplanting en hoogteverschil. Dit betekent voor dieren in de tuin een enorme vergroting van het leefgebied. Veel diersoorten vinden voedsel, beschutting en nestgelegenheid tussen takken en bladeren.

In een tuin met een natuurlijk evenwicht krijgen insectenplagen minder kans. We creëren een natuurlijk evenwicht door de tuin zo in te richten dat die aantrekkelijk is voor dieren. Extra aantrekkelijk voor dieren zijn bomen en struiken met een dichte takkenstructuur, een ruwe schors, bloemen en eetbare vruchten.

Onze planten worden geleverd door een kwaliteitsleverancier.

Bougainville
Bougainville