Bestrating

De bestrating van een tuin is sfeer bepalend voor de rest van de tuin. Het bestraten van een tuin of oprit is een specialistisch karwei. De Tuinruimer zorgt voor vakmensen die uw tuin professioneel en vakkundig kunnen bestraten. Zo weet u zich jarenlang verzekerd van een goede en degelijke bestrating

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sierkeien geven met hun specifieke vorm en kleur een geheel eigen karakter aan de omgeving. Elke kei is uniek, waardoor elke tuin weer anders wordt. Decoratieve sierkeien zijn geschikt om een muur mee te bouwen. Dit kan op verschillende manieren. Opgestapeld tussen gaas, verbonden door speciale natuursteen mortel of op authentieke wijze zoals dat in de oudheid al gebeurde. Dan wordt de muur ‘droog’ gebouwd, zonder voegmortel of cement te gebruiken. De stenen worden stevig op elkaar geplaatst, waarna de voegen opgevuld worden met kleinere stenen of aarde (als er planten moeten groeien).

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Je krijgt kleur en afwisseling in de tuin door grind en split te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een decoratief looppad. Gebruik van anti-worteldoek als ondergrond is dan wel aan te raden om het pad onderhoudsvriendelijk te maken.
Natuursteen bestrating werd al bij de eerste Romeinse wegen toegepast vanwege de duurzaamheid en functionaliteit.

Tegenwoordig worden natuursteen kinderkoppen en terrastegels, maar ook gebakken bestrating, voornamelijk gewaardeerd en toegepast vanwege hun decoratieve eigenschappen. Bovendien onderscheiden deze materialen zich door onderhoudsvriendelijkheid en het feit dat veel steensoorten nagenoeg kleurecht zijn. Dit betekent dat ze onder invloed van zon en regen niet of nauwelijks verkleuren. Reinigen met een hogedrukreiniger is bij deze producten geen probleem. Mits professioneel verwerkt overleeft natuursteen elke modegril en verliest het gedurende de oneindige levensduur niets aan uitstraling.

Gekloofde stapelblokken, palissaden en traptreden zijn uitermate geschikt om hoogteverschillen in uw tuin op te vangen. Door het kloven van betonblokken ontstaat een ruw oppervlak, dit geeft het geheel een natuurlijke uitstraling.

Terrassen

Het terras is vaak het meest belangrijke stukje tuin. U brengt daar immers veel tijd door. Het terras is dus een element om extra eisen aan te stellen. Het is belangrijk om goed na te denken over de plaats waar u het terras wilt laten aanleggen. Ochtendzon of avondzon? In de zon zitten is lekker, maar belangrijk is ook dat u de zon kunt weren. Dit kan met een parasol maar ook een min of meer natuurlijke beschutting, zoals een begroeide pergola of muur. De Tuinruimer luistert goed naar uw wensen en zet uw wensen graag om in realiteit. Neem geheel vrijblijvend contact op, zodat we hierover verder kunnen praten.

tuin wim