De aanleg van een vijver

welkom fotoHet najaar is de beste tijd om een vijver aan te leggen en in te richten. Omdat de temperatuur dan niet zo hoog is en er minder zonuren per dag zijn, is er weinig algengroei. Hierdoor krijgt de vijver de kans een bacterieel evenwicht op te bouwen. Dit evenwicht is belangrijk voor een goede ontwikkeling van het natuurlijke leven.

vijvers 1

Bij het ontwerpen van uw tuin dient u rekening te houden met de plaats van de vijver. De hoeveelheid zonlicht is van invloed, ook kunt u er het beste voor zorgen dat er geen bladeren in terecht komen.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Houd bij het ontwerpen van uw vijver ook rekening met de grootte. Als u grote vissen in uw vijver wilt hebben, moet u zorgen voor een vijver met een behoorlijk oppervlak, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid hebben. Ook moet de vijver voor de vissen voldoende diep zijn. Sommige niet-drijvende planten hebben juist ondiep water nodig, omdat hun wortels in de bodem groeien en hun stengels, bladeren of bloemen boven water moeten uitsteken. Een waterlelie is een voorbeeld van zo’n plant. Kijk goed op de plantomschrijving wanneer u vijverplanten koopt. Zo komt u niet voor verassingen te staan.